Gyógyászat

Power Plate Gyógyászat

Köztudott, hogy kevés ember mozog rendeszeresen, vagy a szükséges gyakorisággal egészségük és fittségük elérése érdekében. Valamint számos ember számára a hagyományos tesmozgás elemei nem kivitelezhetőek, mert sérültek, betegek, vagy olyan állapotban vannak, mely speciális eszközt, programot vagy segítéget igényel.

A Power Plate® gép gyorsulásos tréningje  egy olyan egyedi és ötletes edzéstechnikát képvisel, mely lehetővé teszi  a test könnyedebb erőkifejtését, a hagyományos erőnléti edzésekkel szemben.  A Power Plate® használói és a páciensek számos egészségügyi és fizikumi előnyökre tehetnek szert, mely nem feltétlenül hat a betegésgre, de bizonyosan pozitív hatással lesz az általános egészségre, fitnessre, s talán néhány tünetre is, hogy majd könnyebben küzdjünk a betegségekkel és tovább maradjunk önállóak. Legtöbb ember számára a saját életre való képesség, mellyel mi magunk rendelkezünk annélkül, hogy segítségre szorulnánk értéktelen.  Ugyanakkor mindez nagymértékű befolyással bír a társadalomra és az egészségügyi ellátás költségeire.

A Power Plate® indulása óta (1999) a gyorsulásos tréning alkalmazása (vagy a teljes test vibráció, vagy a Power Plate tréning) a speciális problámákkal küzdők és beteg populációk folyamatos figyelemet és érdeklődését élvezi, mely az egészségüket és általános jó közérzetüket növeli.

A gyorsulásos tréning népszerűségenek miben léte ezen csoportok számára azonnal látható volt:

 • Könnyű gyakorlat kivitelezés
 • Csontok és izületek minimális igénybevétele
 • Rövid edzőprogram⁄eredményesen
 •  Nagyon kezdők edzése is lehetséges, fokozatos, kisléptű fejlődéssel
 • Alacsony szintű megerőltetés,  így magasabb szintű teljesítőképesség
Power Plate

De ami a legfontosabb:

A gyorsulásos tréning hatásai a hagyományos erőnléti tréningek hatásaival egyenértékű vagy kiválóbb.

Ez azt jelenti, hogy az orvosok lehetőségében áll a gyorsulásos tréning felírása, mint egy szélesebb körű kezelési mód, mely hozzájárula a:

 • Esések megelőzéséhez
 •  Izomerő és energia növeléshez
 •  Fájdalomcsillapításhoz
 •  Naracsbőr csökkentéséhez
 •  Csontok ásáványi anyag sűrűségének növeléséhez, valamint a öregedéssel járó a csontok ásványi anyag sűrűség csökkenésenek megelőzéséhez
 •  Vérkeringéshez, a szív és érrendszeri funkciók fokozásához
 • Rugalmasság és mozgékonyság növeléséhez
 • Páciensek általános közérzetének, fitnessének és mindennapi  életfunkciójuknak növeléséhez

Jól tudott, hogy azok, akik izületi gyulladásban, parkinson kórba, szklerózis multiplexben és cukorbetegségben, stb  szenvednek, azok számára az aktív testmozgás hihetetlenül előnyösen hat. Azonban sajonos ezen betegségek szenvedői gyakran képtelenek testmozgást végezni, mivel elvesztették erejüket, kondíciójukat, engyensúly érzéküket, izületeik fájnak és vérkeringésük is rossz. Sok esetben szégyenkezéstől való félelem is gátolja őket. A Power Plate® hozzáférhetőségének köszönhetően a testedzés jótékonysága elérhető mindazok számára, akik nem képesek részesülni a testedzés más formáiból: sétálás, kerékpározás vagy súlyemelés. A Power Plate® az izomerő, az egyensúly és a vérkeringés megnövelésére alkalmas, a csontok ásványanyag sűrűségére hat, elősegíti a testsúly csökkenést, s mindez teszi különösen előnyössé ezt az edzésformát számos betegségben szenvedő páciens számára. Habár a betegségre nem hat, a tüneteket enyhíthet, s az általános jó közérzetet és a mindennapi életfunkciókat fokozza.