Fitness és Sport

Gyorsulási tréning-hatákony zsírégetés,izomépítés,egyensúly és erőnövelés.

Ki ne szeretne erős ,karcsú és feszebb lenni? Az akarat és a vágy még nem minden, hiszen időt is kell szakítanunk hogy az edzésünk valóban eredményes legyen. A Power Plate tréning időtakarékos szemben a hosszadalmas konditermi edzéssel. A gyorsulási technológia következményeként az izom lényegesen intenzívebben dolgozik, mint  a hagyományos edzőtermi keretek között. Nem csoda tehát, hogy számos élsportoló beleilleszti edzéstervébe a Power Plate tréninget. Heti 3x30 perc Power Plate program elég ahhoz, hogy fitneszcéljaihoz közelebb kerüljön.

A Power Plate nem a hagyományos értelemben vett sporteszköz. Hatása az úgynevezett szuperkompenzáció időszakában lép fel, vagyis néhány nappal az edzés után. Szuperkompenzáció: ha alkatunknak és edzettségünknek megfelelően, minden alkalommal optimális edzéshatás és edzésinger éri izmainkat, úgy azok optimális mértékben fáradnak el.  Ezt követően pedig- a megfelelő mennyiségű pihenés után- izomzatunk az előbbinél magasabb teljesítőképességgel rendelkezik majd. Fejlődünk.az izomorsót ingerelve válaszreakcióként az izomzat összehúzódik-elernyed.(Tónikus vibrációs reflex). Ezen elv hatására percenként akár 3000 izomkontrakció (összehúzódás-elernyedés) is létrejöhet. A test izomzata így közel száz százalékban aktívvá válik. Számos beállítási lehetőségeknek köszönhetően, mint az idő, amplitúdó (vertikális mozgás erőssége) és a frekvencia 25-50 Hz-ig (rezgések száma másodpercenként) a Power Plate alkalmazható az erő és gyorsaság fejlesztésére, a fáradt, vagy kötött izmok lazítására, a bőr feszességének és szépségének megőrzésére. A Power Plate, -mely rövid időn belül fejti ki a szervezetre jótékony hatását-, ideális eszköz tehát a prevenció, rehabilitáció, élsport és a szépségápolás területén.

A Power Plate rendszeres használata erősíti és alátámasztja minden talajon végzett funkcionális tréning hatását, legyen szó pilatesről, jógáról, küzdősportról, Élsportról, vagy akár egy egyszerű fekvőtámaszról.